İşkembe Çorbası Koruma1eg1xm7İşkembe Çorbası 28İşkembe Çorbası Koruma2ji6rm0

Join the forum, it's quick and easy

İşkembe Çorbası Koruma1eg1xm7İşkembe Çorbası 28İşkembe Çorbası Koruma2ji6rm0

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


    İşkembe Çorbası

    terapi
    terapi
    Site Kurucusu
     Site Kurucusu


    Kayıt tarihi : 27/03/10
    Yaş : 44
    Nerden : istanbul

    rep gücü
    başarı puanı başarı puanı:
    İşkembe Çorbası Imgleft5/5İşkembe Çorbası Emptybarbleue  (5/5)
    rep gücü:
    İşkembe Çorbası Imgleft5/5İşkembe Çorbası Emptybarbleue  (5/5)
    seviye:
    İşkembe Çorbası Imgleft5/5İşkembe Çorbası Emptybarbleue  (5/5)

    İşkembe Çorbası Empty İşkembe Çorbası

    Mesaj tarafından terapi Perş. Ara. 09, 2010 11:19 pm

    MALZEMELER
    1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Yumurta Sarısı
    1 Limon Suyu
    1 Fincan Sirke
    3-5 Diş Sarmısak
    Tuz, Kırmızı Biber
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)


    TARİFİ
    Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).

    Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.

    Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.

    Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 11:10 am