Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Koruma1eg1xm7Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 28Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Koruma2ji6rm0

Join the forum, it's quick and easy

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Koruma1eg1xm7Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 28Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Koruma2ji6rm0

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

terapi
    terapi
    Site Kurucusu
     Site Kurucusu

rep gücü
    başarı puanı başarı puanı:
    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Imgleft5/5Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Emptybarbleue  (5/5)
    rep gücü:
    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Imgleft5/5Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Emptybarbleue  (5/5)
    seviye:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Empty Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Mesaj tarafından terapi Çarş. Mart 31, 2010 8:34 pm

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uguryi10DENİZ KUVETLERİ KOMUTANI:UGUR YİĞİT (ORAMİRAL)

TÜRK DENİZ KUVVETLERİNİN GÖREVİ

Ülkenin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması ile deniz alaka ve menfaatlerinin korunması ve kollanmasıdır. Bu genel çerçevede;

Barış döneminde;

Ulusal çıkarların gerektirdiği denizlerde sancak ve varlık göstermek,
    Gerektiğinde barışı desteklemek, insani yardım ve arama-kurtarma harekatına katılmak,
    Terörizm, uyuşturucu madde ve diğer kaçakçılık faaliyetlerine karşı yapılan harekatta güvenlik güçleri, müttefik kuvvetler ve gerektiğinde hükümet dışı organizasyonlar ile işbirliğinde bulunmak,
    Münhasır ekonomik bölge içerisinde ulusal çıkarların ve deniz çevresinin korunmasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ile işbirliği yapmak,
    Kriz döneminde ve savaşta, yukardaki görevlere ilave olarak;

Stratejik caydırıcılık sağlamak,
    Krizlerde uygulanacak askeri tedbirleri almak,
    Deniz kontrolünü sağlamak,
    İttifak ve gerektiğinde koalisyon harekatına katılmaktır.
    Bu görevi başarabilmek için Türk Deniz Kuvvetleri dört Ana Ast Komutanlık ile organize edilmiştir. Bunlar;

Donanma Komutanlığı
    Kuzey Deniz Saha Komutanlığı
    Güney Deniz Saha Komutanlığı
    Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığıdır.

Forum Saati Perş. Kas. 28, 2024 1:07 am