Her saatte 20 dakika geri kalan bir saatim var. Saatim şu an 4.00 ü gösteriyor. Saatimi tam gece yarısı ayarlamıştım ve saatimin tam 4 saat önce durduğunu biliyorum. O halde şimdi saat tam kaçtır.
--------------------------------------------------------
0.1mm kalınlığında bir kağıt alalım. Önce bu kağıdı ortadan ikiye kıvıralım, sonra yine ortadan ikiye kıvıralım ve bunu 50 sefer yapalım.Sonunda kağıdımızın kalınlığı nekadar olmuş olabilir.
---------------------------------------------------------
2 kapımız var bu kapılardan biri hazine odasına açılıyor. Bu 2 kapının önündede 2 bekçi var. Bunlardan biri hep doğru diğeri ise hep yalan söylüyor. Hazine odasını bulabilmek için bu bekçilerden birine yanlızca bir soru sorabiliriz. Bu soru ne olmalıdır.
-----------------------------------------------------
Eğer 7 kişi karşılaşır ve birbirleri ile yanlızca bir kere tokalaşırlarsa kaç kere tokalaşma olur
CEVABI HAFTAYA
--------------------------------------------------------
0.1mm kalınlığında bir kağıt alalım. Önce bu kağıdı ortadan ikiye kıvıralım, sonra yine ortadan ikiye kıvıralım ve bunu 50 sefer yapalım.Sonunda kağıdımızın kalınlığı nekadar olmuş olabilir.
---------------------------------------------------------
2 kapımız var bu kapılardan biri hazine odasına açılıyor. Bu 2 kapının önündede 2 bekçi var. Bunlardan biri hep doğru diğeri ise hep yalan söylüyor. Hazine odasını bulabilmek için bu bekçilerden birine yanlızca bir soru sorabiliriz. Bu soru ne olmalıdır.
-----------------------------------------------------
Eğer 7 kişi karşılaşır ve birbirleri ile yanlızca bir kere tokalaşırlarsa kaç kere tokalaşma olur
CEVABI HAFTAYA